Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking Pulsatoire

Auer Pulsatoire
Hoe werkt de Auer Pulsatoire?

De pulserende ketel is de enige ketel die onafgebroken werkt door micro-verbranding,
( zonder brander ) die zich automatisch herhaalt. 

Het gas-lucht mengsel wordt direct in de verbrandingskamer geleidt en ontketent een micro-verbranding.
De verbrandingsgassen worden gestuwd door een bundel van buizen in de warmtewisselaar, waarbij een onderdruk gecrëeerd wordt en een nieuwe aanvoer van gas-lucht mengsel binnengeleid wordt.
Deze cyclus herhaalt zich in het oneindige met een ritme van 115 micro-verbrandingen per seconde.

De pulserende ketel heeft, dankzij zijn revolutionaire technologie, een zeer effïciënte warmte overdracht met een gering energieverbruik.
De warmtewisselaar is vervaardigd uit een bundel van buizen in een spiraal geplaatst onder de verbrandingskamer. 

Dit geheel is ondergedompeld in het water van de verwarming, teneinde een optimale warmteoverdracht te bewerkstelligen. De afwisseling van de druk / onderdruk verwekt door een opéénvolging van micro-verbranding, veroorzaakt een afvoer van de verbrandingsgassen door de buizen van de warmtewisselaar en geeft een maximale van zijn energie aan het verwarmingswater.De voordelen.

De ketel ontregelt zich nooit !  Zijn werkingsprincipe zonder brander verzekert een uitzonderlijk rendament, levenslang!

De verbrandingsgassen worden uitgestoten bij zeer lage temperatuur ( tot 25 graden C. ) via een eenvoudige pvc-buis, gegarandeerd een uitzonderlijke warmte-overdracht. 

Het uitzonderlijk rendament bereikt 109 % op PCI. 40 % zuiniger dan een traditionele ketel dankzij een betere condensatie. Het systeem is zelfonderhoudend. 
Het electrisch verbruik ligt 4 maal lager dan bij een conventionele ketel, daar er geen ventilator aangedreven hoeft te worden. 

EN.......in verband met de voordelen

Geen schoorsteen meer nodig! Een eenvoudige PVC-buis van 40 of 63 mm volstaat om de rookgassen af te voeren.
Zowel horizontaal als verticaal worden de rookgassen afgevoerd via een PVC-buis tot een lengte van 25 meter.

ENKEL DE KETELS "PULSATOIRE" GENIETEN VAN EEN TECHNISCHE GOEDKEURING VOOR HET GEBRUIK VAN LEIDINGEN IN PVC ( CSTB NR 14/06-1016 )

De plaatsing gebeurt eenvoudig in de meeste plaatsen van de woning. De installatie is gemakkelijk dankzij de eenvoudige en praktische aansluiting.

Daarnaast is de Pulsatoire elegant, compact en licht. Terecht de ideale ketel voor het behoud van esthetiek van de gebouwen. ( monumentale gebouwen en gevels ).

Warm water, het Profusion systeem 

Even uitleggen !!!!!!
Dit systeem laat warm water toe in overvloed, zonder dat de inhoud van de boiler wordt gebruikt als daar geen reden voor is. 
Aldus is de teruglooptemperatuur laag ( bij de temperatuur van een koudwaterkraan ) terwijl een bepaalde hoeveelheid behouden blijft. 
Dit geeft een hogere condensatie en bespaart op het energieverbruik. 

Met de aangebouwde boiler vereenvoudigd men de aansluiting en waarborgd men 0 tot 28 liter per minuut.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu